Zwangerschapskleding: 9 tips die je laten stralen | Fashionchick

2022-08-12 20:58:15 By : Ms. Yolanda Zhong

In verwachting zijn is iets heel moois, maar het krijgen van een kleintje brengt ook een hoop veranderingen met zich mee. 

De komende maanden zal je merken dat je niet meer in je eigen kleding past en dat je er toch echt aan zal moeten geloven: jij hebt positiekleding nodig. Voor de meeste vrouwen klinkt dit niet bepaald als muziek in de oren; wij lopen er het liefst altijd stijlvol bij. Gelukkig zijn er genoeg manieren om er ook tijdens je zwangerschap knapper dan knap uit te zien, zelfs in zwangerschapskleding. Wedden dat je nóg meer straalt dan eerst?

Als je kleding draagt waar jij we prettig bij voelt straal je dit ook uit. Ga niet ineens voor een totaal andere look, maar kies voor positiekleding die in jouw straatje past. Blijf vooral bij jezelf, wat anderen je ook vertellen.

Je buik wordt naarmate de maanden verstrijken steeds meer zichtbaar en die hoef je écht niet te verbergen. Strakke kleding legt de nadruk op jouw prachtige buik. Ga voor een speciale zwangerschapsjurk of rok als je er langer plezier van wilt hebben, die groeit lekker met je mee.

Voel jij je juist totaal niet prettig in een strak jurkje? Ga dan voor comfort en kies voor kleding met stretch. Als je dit alsnog stijlvol wilt houden, kun je dit makkelijk doen met een fijne coltrui, een jurk of een jumpsuit. Comfort boven alles.

Je doet er goed aan om te investeren in een speciale jeans met rekbare band tijdens je zwangerschap. Geloof ons als we zeggen dat je je favoriete spijkerbroek mega erg gaat missen. Hoewel je favoriet misschien nooit helemaal vervangen kan worden, is een zwangerschapsjeans een zeer welkome aanvulling op je zwangerschapskleding.

Het is vandaag de dag alles behalve nodig om je in hoog gehakte schoenen te hijsen. Gelukkig voor de ons zwangere vrouwen zien we er met een paar sneakers of platte biker boots net zo modisch uit. Wil je dan toch voor een hak gaan? Met een laag hakje kom je ook hartstikke goed weg.

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Sneakers, van rundleer en gerecycled nylon

B.L.A.H. | Omoda

Witte Hoge Sneaker Noelia High

B.L.A.H. | Omoda

B.L.A.H. | Omoda

B.L.A.H. | Omoda

B.L.A.H. | Omoda

Roze Gwen Genna Lage Sneakers

Witte marathon sneakers met grijze details

Witte sneakers met gele details

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Sneakers, met zool van gerecycled materiaal

Veel vrouwen stoppen tijdens hun zwangerschap met sporten, maar dit is alles behalve nodig. Beter gezegd: het is meer dan goed voor je gemoedstoestand om in beweging te blijven en dat zie je van buiten. Vooral zwemmen is goed voor jou als zwangere vrouw.

Wij vrouwen voelen ons tijdens de zwangere dagen niet altijd even aantrekkelijk. Draag mooie lingerie en nachtkleding en je zult zien dat je je een heel stuk knapper én ontzettend vrouwelijk voelt. Pas je niet meer in je normale lingerie? Zwangerschapslingerie hoeft echt niet onflatteus te zijn. Zie hier:

Door een subtiele V-hals of blote schouders laat je op een elegante manier wat meer huid zien. Maak het af met een mooie ketting; een vleugje sexy op een beschaafde manier. 

Gold plated ketting met muntje klavertje vier

Zilveren ketting & hanger disc met zirkonia

Myla By Britt Scholte | Lucardi Juwelier

Stalen goldplated ketting met hanger hart zwart

Ti Sento - Milano | de Bijenkorf

Ketting van zilver met hanger 3845TQ

Stalen ketting mesh met kristal hart

Stalen 14 karaat goldplated ketting ster

Elliott fijne ketting van zilver JFS00554040

Myla By Britt Scholte | Lucardi Juwelier

Myla By Britt Scholte | Lucardi Juwelier

Als mama in wording is je luiertas straks dé tas die jij iedere dag met je mee zult zeulen. Deze moet praktisch, stijlvol en vooral groot genoeg zijn om al je babyspulletjes in kwijt te kunnen. Een mooier excuus om een nieuwe tas te shoppen bestaat natuurlijk niet.

Holy Cow Teddy Mom-Bag met dierenprint

Zwanger in de zomer? Dit draag je

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook 18 x de mooiste vegan schoenen Fashion Lees ook Dit zijn de 24 favorieten van de redactie (onder €50) Fashion Lees ook De leukste maxi jurken trends (en hoe je ze draagt) Fashion Lees ook Instappen en wegwezen Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

18 x de mooiste vegan schoenen

Dit zijn de 24 favorieten van de redactie (onder €50)

De leukste maxi jurken trends (en hoe je ze draagt)

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.